Belgium (NL)chevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

MET DEZE 10 SIMPELE FOODHACKS VOORKOM JE VOEDSELVERSPILLING

September 29, 2023

Too Good To Go België viert internationale dag tegen voedselverspilling

Gent, 28 september - Als toonaangevende organisatie in de strijd tegen voedselverspilling, viert Too Good To Go België deze vrijdag (29 september) internationale dag tegen voedselverspilling. In het kader van deze belangrijke dag deelt Too Good To Go enkele 'old me versus new me'-tips om voedselverspilling te voorkomen. Maak jij ook elk jaar goede voornemens om je leven te beteren? Too Good To Go inspireert met tips die je op elk moment van het jaar kunt omarmen. Kleine aanpassingen met veel impact!

‘Old me vs new me’: 10 slimme tips om voedselverspilling te vermijden

Vanaf nu zal de 'nieuwe jij' de aardappelen niet meer naast de uien bewaren om bederf tegen te gaan. Ontdek nog veel meer ‘old me’ vs. ‘new me’ tips in het lijstje hieronder. Welke hacks ga jij direct toepassen?

  1. Droog brood: heb je oud, droog brood? Maak het vochtig met een beetje water en leg het ongeveer 10 minuten in de oven (of airfryer). Zo wordt het weer zo goed als vers!
  2. Sla: bewaar groene bladgroenten in een schone handdoek. Breng verwelkte bladeren weer tot leven door ze een paar minuten in een kom met ijswater te weken.
  3. Wortels: bewaar ze in een propere vaatdoek en leg ze niet bovenop elkaar. Als je wortelen al een beetje zacht zijn, doop ze dan in een kom water om ze opnieuw knapperig te maken.
  4. Spinazie: rol de spinazie in een propere vaatdoek om overtollig vocht op te nemen. Bewaar het in de groentelade.
  5. Paddestoelen: bewaar ze in een papieren zak in je groentelade. Was ze niet voor gebruik, want vocht doet ze hun smaak verliezen.
  6. Aardappels en uien: bewaar aardappels en uien op een koele, droge plek, maar nooit in de koelkast. Bewaar ze altijd apart, want uien zijn gevoelig voor het ethyleengas dat de aardappels produceren.
  7. Komkommer: als je komkommer al een beetje slap is, snijd deze dan in langwerpige stukjes en doop ze in een tupperware gevuld met water om ze weer knapperig te maken.
  8. Asperges: bewaar je verse asperges in een glas gevuld met water, net zoals een bloemenboeket.
  9. Citroenen: bewaar je citroenen in een gesloten doos gevuld met een centimeter water.
  10. Verse kruiden: doe je verse kruiden in een luchtdicht bakje waarin je een vel keukenrol hebt gelegd.